خانه / اخبار کوتاه / گردهمایی شوراها و دهیاران بخش مرکزی با حضور بخشدار

ذخیره آب‌انبار‌های فداغ ته کشیده است

با تمام شدن ذخیره آب‌انبارها به عنوان تنها منبع تامین آب شیرین در فداغ وروستاهای تابعه، احتمال به خطر افتادن سلامت مردم این مناطق را باید متصور بود.
آب‌انبارها در واقع سازهای خیّرساز گود مانندی با عمق بین پنج تا 10 متر و ظرفیت‌های متفاوت ذخیره آب هستند که در جنوب کشور به ویژه دربخش اوز وفداغ وکلا جنوب استان فارس به وفور یافت می‌شود.

این سازه‌ها در واقع با توجه به کمبود بارندگی‌ها در طول سال و نبود منابع آب شیرین در مناطق یاد شده با هدف ذخیره آب باران احداث می‌شود.
هر چند که این سازه‌ها ریشه در عمق تاریخ دارد اما کماکان نیز در بسیاری از مناطق فارس مورد استفاده مردم قرار دارد و به جرأت می‌توان گفت که این سازه‌ها ه‌مچنان منبع مهم تامین آب مردم روستاها در مناطق مذکوربه ویژه فداغ هستند.
عدم بارش کافی در سال جاری باعث شده ذخیره آب شرب فداغیها که جمعیتشان برابر با 15000 هزار نفر می‌شود، در آب‌انبارها عملاً به اتمام برسد.
این امر حتی سبب بروز رشد باکتری‌ها و تخم‌گذاری موجوادت و حشرات کوچک شده که فرآیند مصرف آبِ آب‌انبار در این شرایط بروز بیماری‌هایی همانند اسهال‌های شدید به ویژه در کودکان است.
اغلب مسئولان بهداشتی شهرستان گراش نیز بر این عقیده‌اند که مصرف این نوع آب از نظر بهداشتی مناسب نبوده و مردم باید از آب‌های مطمئن‌تر استفاده کنند.که این امر به دلیل شور بودن آب شرب ولوله کشی فداغ ،عملا غیر ممکن می باشد
در حالی مردم فداغ و مناطق وابسته به ذخایر آب‌انبارها با این معضل رو به ‌رو شده‌اند که آن‌گونه که باید برای رفع این مشکل از طرف مسئولان مربوطه تاکنون فکری نشده است.
مردم فداغ که درداخل وحومه آن بیش از 100 آب انبار بزرگ و کوچک برخوردار می باشند، آب مورد نیاز خود را به وسیله تراکتورهایی تامین می کنند که افرادی خاص از آب‌انبارها و در شرایطی نامناسب به خانواده‌ها تحویل می دهند
بد نیست بدانیم که لوله‌کشی آب در سطح فداغ نیز دچار مشکلات اساسی است به نحوی که آب موجود در این لوله‌ها نیز از کیفیت پایینی برخوردار است.
اما نکته جالب توجه این است که علی‌رغم وجود چنین بحرانی ،از طرف مسئولان شهرستان گراش وفداغ ،برای رفع مشکلات آب شرب اقدامی دیده نمی‌شود،
از همین‌رو از مسئولان مربوطه انتظار می‌رود که در اسرع وقت به رفع مشکلات مردم این منطقه در زمینه رفع مشکلات آب شرب توجه بیشتری کنند.

درباره‌ی فداغ نيوز

یک نظر

  1. بادرود
    بدانید که فداغ دارا 360 اب انبار برکه بوده که متا سفانه خیلی از انها تخریب گردیده وباز هم برای تخریب فکر ها ئی میشود

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*


5 + 2 =