شاید درپایان فصل برداشت محصولات کشاورزی، از نزدیک مشاهده کرده باشید که بعضی ازکشاورزان عزیز ما؛ پس از برداشت محصولات خود ( بیشتر کشتزارهای گندم و جو ) باقیمانده ساقه گیاهان را در کشتزارها ی خود آتش می زنند .
گاهی شعله های آتش و دود ناشی از آن ،کل منطقه را فرا می گیرد . اگر مسیر محل کار شما هر روز از کنار این کشتزارها باشد به یاد خواهید آورد ،که این کشتزار در فصل بهار ،خیلی سر سبز وقشنگ و دلنشین بودند ،ولی امروز به سر زمین سوخته ای تبدیل شده است که بوی بد این سوختگی ،مشامتان را اذیت می کند.
برای دوستداران محیط زیست، این صحنه ها بسیار بد و ناگوار می باشد. گوی انگار قسمتی از وجود آنان را آتش زده اند . آتش زدن کشتزارها به غیر از آنکه چهره ای بد از طبیعت را نشان می دهد و از طرفی باعث مشکلات زیست محیطی زیادی برای مردم و اکوسیستم منطقه خواهد شد .
در این رابطه اگر از کشاورزان بپرسید دلیل اینکه شما بعد از برداشت محصولات خود ، بقایای آنرا آتش می زنید چیست ؟ حتما جواب قانع کننده ای نخواهند داشت وفقط خواهند گفت، همه اینکار را می کنند .
در این رابطه یک دانشجوی بازدید کننده از فداغ نیوز، در خواستی منطقی از این کشاورزان داشته و ما را بر آن داشته تا گفته هایش را منعکس نماییم .
این دانشجوی عزیز که نخواست نامش را بنویسیم اینگونه می فرمایند :
در سال های اخیر شاهد این بودیم که کشاورزان بعد از برداشت جو وگندم ،زمین های خود را به اتش کشیده تا بقایای علف ها را از بین ببرند.
این کار علاوه بر اینکه باعث الودگی هوا می شود باعث از بین بردن میکرو ارگانیسم های مفید خاک میشود. کشاورزان با باقی گذاشتن بقایای گیاهی میتوانند باعث تهیه علوفه برای گوسفندان شوند وازطرفی هم از تبخیر اب در زمین های خود جلوگیری واز سوی دیگر جلو فرسایش خاک را بگیرند .
خواهش دیگری که من از کشاورزان عزیز دارم این است که زمین های خودرا بعد از برداشت جوو گندم، به دامدارن روستاهای اطراف نفروشند .تا جایی برای چراندن دامداران عزیز فداغی باشد،مخصوصا دراین سالهای خشکسالی تا دامداران عزیز فشارهای بیشتر ازاین را، شاهد نباشند.
دانشجوی عزیز.ما درخواست شما را منتشر نمودیم .باشد که کشاورزان عزیز ما اینرا سر لوحه کارهای خود قرار دهند .
شما عزیزان هم می توانید ایده ها ونظرات ونوشته های خود را جهت انتشار ، در فداغ نیوز منعکس نمایید .
منتظر نوشته های شما عزیزان هستیم .
سلام
ممنون از اینکه مطلب بنده را در سایتتان منعکس و اطلاع رسانی کردید
موید باشید
سلام
بنده هم با این کار مخالفم
همونطوری که مستحضر هستید بقایای حاصل از کشت به حاصلخیزی خاک برای کشت های بعدی کمک میکنه و از این طریق یعنی باقی گذاشتن بقایای خاک تا حدی مواد گرفته شده از خاک توسط گیاه به خاک برگردانده می شه اما بقایای گیاهی به حفظ آب در درون خاک کمک میکنه و از تبخیر آب جلوگیری می کنه همچنین از فرسایش آبی و بادی خاک نیز جلوگیری میکنه و همچنین از بسته شدن روزنه های خاک به هنگام بارندگی جلوگیری میکنه که باعث میشه زمین بیشتر آب بخوره و کمتر آب جاری بشه و به محصولات صدمه بزنه حالا مشکلات زیست محیطی رو اگه کنار بذاریم که البته خیلی مهم هستن ، این کار به ضرر خود کشاورزه ….
ممنون از اطلاع رسانیتون
موفق باشید
فداغ نیوز: تشکر متقابل ما را هم پذیرا باشید .منتظر نوشته های شما هستیم