مصوبه هیئت دولت مبنی جداسازی مناطقی از غرب استان هرمزگان و اتصال آن به شهرستان لامردِ فارس، توسط دیوان عدالت اداری متوقف شد
به گزارش رویداد های لارستان بزرگ به نقل از صبح ساحل،با علنی شدن خبر توقف مصوبه هیات دولت در جداسازی مناطقی از غرب استان هرمزگان و اتصال آن به شهرستان لامردِ فارس، توسط دیوان عدالت اداری، به سراغ «نیما صفا درگیری» رفتیم تا به عنوان حقوقدانی که شخصا پیگیر لغو قانونی این مصوبه است جزییات این شکایت ونتیجه را برای شهروندان شرح دهد.
این حقوقدان درباره اهمیت حقوقی نظر اولیه دیوان عدالت اداری می گوید: اهمیت این نظر دیوان عدالت هنگامی برای ما به درستی تبیین خواهد شد که ما جایگاه حقوقی و قانونی دیوان عدالت را بدانیم. شاید به طور خلاصه یکی از موارد اهمیت را بتوان این گونه تشریح کرد که دیوان عدالت اداری اصلیترین مرجع حقوقی کشور است که میتواند در صورت دادخواهی شهروندان و پس از بررسی قانونی، رای به لغو مصوبات دولت نیز بدهد.
جدا کردن قسمتی از غرب هرمزگان و الحاق آن به شهرستان لامرد فارس مصوبه رسمی هیات دولت است یا شورای عالی امنیت ملی؟
متاسفانه این موضوع که باید از لحاظ قانونی در شفافیت صورت میپذیرفت، بنا به نقل قول آقای موسوی نماینده لامرد، در سکوت و به صورتی غیر شفاف و محرمانه مراحلاش را طی کرده است و پس از زمینهچینی در دولت احمدینژاد در دولت آقای روحانی به تصویب رسیده است. در صورتی که از لحاظ قانونی و اداری وظیفه تقسیمات کشوری بر عهده وزارت کشور است و برای ایجاد اقناع جمعی مردم هر منطقه باید به صورت شفاف و رسمی و علنی پیگیری و اجرا شود و تصویب آن نیز توسط روزنامه رسمی کشور بازتاب پیدا کند.
ولی در این مورد خاص خلاف عرف و قانون عمل شده است؟
بله و متاسفانه معلوم نیست به چه علت برای اولین بار در قانون تقسیمات کشوری در جوی غیر علنی و غیرشفاف به انجام رسیده است.
و شکایت شما هم بر همین اساس حقوقی بوده است؟
بله بر همین اساس و به خصوص عدم رعایت مواد قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری و همچنین آییننامه همان قانون و نیز اصل 85 قانون اساسی که سبب ساز نارضایتی شدید مردم هرمزگان گردیده است.
پس از ثبت شکایت شما در دیوان عدالت اداری، این شکایت چه مراحلی را تا کنون طی کرده است؟
رسیدگی در دیوان عدالت اداری به صورت غیرحضوری و با تبادل لوایح صورت میپذیرد، اما از آن جایی که این پرونده برای این جانب حائز اهمیت بسیار بوده است، با برخی تعاملات صورت پذیرفته، موفق شدم شخصا به حضور قاضی محترم شعبه اول دیوان عدالت برسم و علیرغم مخالفتهای اولیه ایشان با صدور هر گونه دستور موقت علیه دولت، این جانب ضمن شرح ماوقع و آن چه بر مردم هرمزگان گذشته است و نیز تشریح مسائل حقوقی و قانونی مرتبط، توانستم نظر ایشان را نسبت به صدور دستور موقت جلب نمایم.
بنا بر رای صادره، دستور موقت مبنی بر توقف اجرای مصوبه دولت صادر گردیده که رای صادره به دولت محترم ابلاغ شده و تا زمان صدور رای نهایی نسبت به درخواست ابطال مصوبه، هرگونه اقدامی در تغییر تقسیمات کشوری در استان هرمزگان متوقف و خلاف قانون محسوب میشود.
یعنی این پنج روستا همچنان جزیی از هرمزگان محسوب میشوند؟
بله کاملا همین طور است و از لحاظ اداری و قانونی این منطقه همچنان جزیی از هرمزگان است.
به نظر شما در مراحل بعدی امیدی به لغو کامل این مصوبه هست؟
در این فضا هر آن چه تا کنون صورت گرفته به لطف حضرت حق بوده و ما همچنان به این تکیهگاه بزرگ امیدواریم. البته در مرحله بعدی نیاز هست تمام نیروهای تاثیرگذار سیاسی و اداری و … اعم از روحانیت شیعه و سنی استان و به خصوص نماینده محترم ولی فقیه و نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی و استاندار جدید استان و همه شخصیت های موثر؛ یاریگر ما باشند و با رایزنیهای لازم در سطح ملی زمینه لغو این مصوبه را فراهم آورند و فضای متشنج کنونی جای خود را به صفا و صمیمیت گذشته بین مردم هرمزگان و جنوب فارس بدهد. البته نباید فراموش کنیم که حضور مردم هرمزگان و نیز حمایت و دلسوزی نماینده محترم ولی فقیه در استان هرمزگان و نیز تلاش نمایندگان مردم در مجلس را باید قدردان باشیم. من به نوبه خود از همه این عزیزان تشکر میکنم.
گزارش فیس بوکی از توافق ژنو:فعالیتها ادامه می یابد و تحریمها در سراشیبی قرار گرفت
سیاست > انرژیهستهای – وزیر خارجه ایران در صفحه فیسبوک خود با تائید خبر امضای توافقنامه هستهای، نوشته است در این توافق حق ایران برای غنیسازی به رسمیت شناخته شده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران خبر توافق هستهای و به رسمیت شناخته شدن حق غنیسازی ایران را تائید کرد.
در این پیام آمده است:
دوستان سلام
ساعت چهار بامداد یکشنبه به وقت ژنو (شش و نیم به وقت ایران عزیز) است. به یاری خدا، مقاومت و صبر و متانت شما ملت بزرگ به نتیجه رسید و مذاکرات با موفقیت پایان یافت. غنی سازی به رسمیت شناخته شد. فعالیت ها ادامه خواهد یافت و تحریم ها در سراشیبی قرار گرفت. امروز بیش از هر زمان همدلی و همبستگی ملی ضروریست
بنام خدا
سلام به همشهریان عزیزم
در پی توافقات اولیه و نسبی گروه 5 + 1 تبیین شد
جان کری: از ظریف متشکرم/ 35 سال بود نمی توانستیم با ایران حرف بزنیم/
“ایران و آمریکا برای 35 سال بود که اصلا نمی توانستند با هم حرف بزنند و دشمنی و عداوتی در میان ما تلنبار شده بود. در این مدت می توانستیم به هم کمک کنیم و در لحظاتی مثل مسایل افغانستان به هم کمک هم کردیم اما در بسیاری موارد هم مشکل داشتیم… خیلی زود است که برای مسئله روابط با ایران حرف بزنیم اما گام اول فعلا برنامه هسته ای است.”
جان کری در یک کنفرانس خبری در ژنو گفت: وزیر خارجه ایران تلاش سختی کرد تا به توافق برسیم.
اهم مطالب مطرح شده از سوی وی را می خوانید:
“ایران می گوید نمی خواهد به دنبال سلاح هسته ای برود بنابراین ساده خواهد بود برای دولت ایران که مثل سایر کشورها ثابت کند که این برنامه صلح آمیز هست. ایران باید تاسیساتش را نشان دهد و اطمینان دهد (در مواردی مثل) تاسیسات آب سنگین اراک اصلا که در یک برنامه هسته ای (صلح آمیز) اصلا جایی ندارد.”
*جان کری در پاسخ به واشنگتن پست درباره آینده روابط ایران و آمریکا: “ایران و آمریکا برای 35 سال بود که اصلا نمی توانستند با هم حرف بزنند و دشمنی و عداوتی در میان ما تلنبار شده بود. در این مدت می توانستیم به هم کمک کنیم و در لحظاتی مثل مسایل افغانستان به هم کمک هم کردیم اما در بسیاری موارد هم مشکل داشتیم… خیلی زود است که برای مسئله روابط با ایران حرف بزنیم اما گام اول فعلا برنامه هسته ای است.”
*”تنها هدفی که ما را به اینجا آورد این بود که اطمینان پیدا کنیم که ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نخواهد کرد و با همین هدف هم اینجا را ترک می کنیم… ما در فضایی با احترام متقابل آماده ایم که همکاری و تلاش کنیم تا این تهدید از میان برداشته شود.”
* “این فقط یک گام اول است اما مهم است چون نمی گذارد فعلا برنامه هسته ای ایران به جلو حرکت کند تا ما در گام های بعدی به توافق اساسی بر سر برنامه هسته ای ایران برسیم. در برابر ما بخشی از تحریمها را تعلیق و بخشی از اموال و پول ایران را به این کشور باز می گردانیم.”
*”ایران دیگر تاسیسات هسته ای نخواهد ساخت. سانتریفیوژ های جدید نخواهد ساخت. این توافقنامه نمی گوید که ایران حق غنی سازی دارد. در این سند فقط طرح اندازه غنی سازی ایران و برنامه صلح آمیز هسته ای ایران مورد اشاره قرار گرفته که باید با نظارت و بر اساس این توافق ممکن است ادامه یابد یا متوقف شود و هیچ جای آن به حق غنی سازی در پروتکل ان پی تی اشاره نشده است.
*”تحریمها به رسیدن ما به این توافق کمک کرد. اشتباه نکنید، وضع تحریم ها خودش هدف ما نبود. بلکه آنها وسیله ای بود برای اینکه به ما کمک کند تا به این مذاکرات برسیم و در نتیجه آن اقدامات امروز به این توافق رسیدیم که برای شش ماه به آن عمل خواهیم کرد. این توافق مهمترین بخش های برنامه هسته ای ایران را متوقف می کند. ما به تاسیسات کلیدی ایران دسترسی خواهیم داشت. ایران توافق کرده که همه غنی سازی بالای 5 درصد را متوقف کند و ذخیره غنی شده خود را کاهش دهد. یعنی در شش ماه آینده این ذخیره به صفر خواهد رسید.
*”بدون تصمیم ایران برای راهگشایی در مذاکرات به این توافق نمی رسیدیم.”
*”آقای ظریف، وزیر خارجه ایران به شدت تلاش کرد و ما بابت این از او متشکرم. حالا ما باید به دنیا ثابت کنیم که ادعای ایران برای صلح آمیز بودن برنامه هایش صحت دارد.”
*”ما به توافقی رسیدیم که به موجب آن برنامه هسته ای ایران از این لحظه به طوری که برای کشورهای منطقه تهدیدی تلقی شود، ادامه نخواهد یافت و در حقیقت برنامه هسته ای ایران را به عقب خواهد برد و این یعنی امنیت برای متحدان ما در منطقه و اسرائی
با احترام : علی اصغر خاکبیز